Ocna kidz

Creatieve workshops Mindful moves

gupie

 

 

Locaties

De Creatieve workshops.

De workshops kunnen zowel binnen als buiten plaats vinden. Let er wel op dat veel materialen niet tegen regen en /of wind kunnen. Zorg voor een beschutte plek of een party tent.

Workshops spel en beweging.

Voor deze workshop heb ik een ruime zaal nodig. Ideaal zou zijn een gymzaal, dit is echter geen must.

Deze workshop kan ook buiten op een rustige plek plaats vinden.

Omdat er veel met concentratie wordt gewerkt is het belangrijk dat de plek waar de workshop plaats vind niet te koud is.

Dus buiten betekend dit alleen in de zomer en binnen in een ruimte die goed verwarmt kan worden.

Veel openbare gymzalen zijn max 16 graden dit is te koud voor deze workshop.

Workshops op lokatie in en rondom Amsterdam (max 10 km) zijn zonder extra kosten.

Voor locaties binnen een straal van 30km worden alleen reiskosten in rekening gebracht.

Voor overige locaties buiten een straal van 30kim worden zowel vervoerskosten als reistijd in rekening gebracht.

Voor Denhaag en gemeente Bergen (NH) worden in sommige gevallen alleen de vervoerkosten in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarde.

Hoe lang duurt een workshop?

Dit is afhankelijk van de workshop. Ik reserveer zelf een uur voor de opbouw en een uur voor het opruimen. Bij de workshops staat aangeven hoelang deze duren. Houdt er rekening mee dat bij sommige workshops  er een droog tijd nodig is. 

Een eenmalige workshop boeken zonder de aanwezigheid van ouders, kan dit?

Dit is mogelijk bij de creatieve workshops vanaf 6 jaar met maximaal 8 deelnemers. En bij de workshop spel en beweging vanaf 4 jaar.

Op de lokatie dient altijd een voor de kinderen bekende volwassenen in de buurt te zijn.

Indien er wat gebeurd moet ik ten alle tijden de hulp van de volwassenen in kunnen roepen. Bedenk dat vooral bij eenmalige workshops de kinderen mij niet kennnen en ik de lokatie niet. Mocht er iets gebeuren met een kind dan kan ik de rest van de groep niet alleen laten.

Bij de workshop spel en beweging is het mogelijk vanaf 4 jaar.

In de praktijk betekend dit:

Bij naschoolse activiteiten dient er een leerkracht, concierge of andere workshop begeleider in het gebouw aanwezig te zijn.

Bij verjaardagsfeestjes moet er een volwassen op de locatie aanwezig zijn.

Bij overige activiteiten zoals straatfeesten, festival ed. zijn  de ouders of de organisator helemaal zelf verantwoordelijk voor de kinderen.

Wat moet u weten alvorens u een workshop boekt?

De lokatie moet geschikt zijn om te creëren.
Er wordt gewerkt met verschillende materialen; lijm, verf, scharen e.d.

De vloer en tafel moeten tegen een stootje kunnen of eventueel afgedekt worden.

Ik heb twee tafels (of plekken) nodig om te materialen uit te stallen. Daarnaast moet er een werktafel aanwezig zijn waar alle deelnemers aan plaats kunnen nemen.

De kinderen kunnen schotjes krijgen doch het is aan te raden dat men niet zijn/haar "zondagse kleren aantrekt.

Zijn de materialen veilig?

Ik probeer te werken met milieu en kind vriendelijke materialen. De verf die ik gebruik wordt gebruikt op de meeste crèche en basis scholen. Echter is het voor sommige workshops noodzakelijk om gebruik te maken van verschillende reguliere lijm soorten. Indien je een tip hebt voor een alternatieve goede milieu vriendelijke lijm dan hoor ik dat graag!

De overige materialen waar ik mee werkt zijn of gerecycled of natuurlijk. Sommige materialen en /of gereedschappen zijn niet geschikt voor hele kleintjes deze zullen tijdens een workshop speciaal voor jonge kinderen dan ook niet door hun gebruikt worden.

Bij de workshops staat duidelijk de leeftijd aangeven en op het aanvraag formulier kunt u ook de doelgroep invullen.

Hoeveel kinderen kunnen er tegelijkertijd deelnemen aan een workshop?

Verjaardagsfeestjes

Verjaardags feestjes worden gegeven aan max 8 tot 10 kinderen ten alle tijde dient ten minste een volwassenen aanwezig te zijn. In overleg kunnen er meer kinderen aanwezig zijn. Er komen dan wel extra materiaal kosten bij.

Buurfeestjen, uitjes, festivals e.d

Aan deze workshops kunnen meerder kinderen deelnemen max 20 per keer echter geldt hier dat de kinderen onder begeleiding va een volwasenenen deelnemen. Oudere kinderen werken veelal zelfstandig maar ik kan ze zeker niet op festivals allemaal in de gaten houden en begeleiden. Indien er een speciaal uur is gereserveerd kunnen er maximaal 10 kinderen per uur deelnemen. Mochten de groepen groter zijn dan kan ik samen met een collega komen.
De ervaring leert dat op festivals de kinderen sneller werken, kinderen komen en gaan. Het verloop is hierdoor groter. In een middag kunnen er wel 50 kinderen deel hebben genomen aan de workshop. Let wel op het materiaal verbruik is hierdoor vele malen hoger en dit wordt ook doorberekend.

 

Hoe oud moeten de kinderen zijn?

Het is afhankelijk van welke workshop. Sommige workshops zijn voor alle leeftijden. Kijk bij de workshops voor de exacte specificaties. 

Ik heb een leuk idee voor een feestje maar geen materialen en expertise.

Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën. In overleg kunnen we kijken of ik de juiste materialen kan krijgen en of het idee geschikt is om te doen tijdens een workshop.